PrijemPortalKalendarČesto Postavljana PitanjaLista članovaKorisničke grupeRegistruj sePristupiTraži

Napiši novu temu   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovaratiDelite | 
 

 kulturno i uzivajte u životu

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 13
Datum upisa : 31.10.2017
Godina : 48
Lokacija : d.katun varvarin

PočaljiNaslov: kulturno i uzivajte u životu   11th Novembar 2017, 8:44 pm

1 Svaki Korisnik ima pravo da registruje i koristi jedan korisnicki racun - nalog.
Višestruke registracije i korištenje više naloga mogu dovesti do banovanja svih naloga.
1.2. Ukoliko korisnik u roku od 30 dana od dana registracije korisnickog naloga ne napiše niti jedan post na forumu, korisnicki nalog se briše.
1.3 Nakon što je korisnik drugi put upozoren, nalog može biti banovan do 30 dana, u ekstremnim slucajevima i duže: 60-90 dana.
Izbjegavanje bana otvaranjem drugog naloga nije dopušteno. 
Nalog može biti trajno banovan ukoliko korisnik nakon otvaranja naloga opet dobije nekoliko upozorenja.
1.4 U ekstremnim slucajevima moguce je da Korisnik bude banovan i bez prethodnog upozorenja.
1.5. Korisnik može najviše 2 puta zatražiti promjenu korisnickog imena kojeg je odabrao prilikom registracije na forum.

2. PONAŠANJE NA FORUMU
2.1 Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politicki ekstremnog, moralno opasnog i uvredljivog sadržaja su zabranjeni na cijelom forumu.
2.2 Postovanje sadržaja koji ne pripada temi ili nije vezana za forum (spam/offtopic) nije poželjna i može rezultirati upozorenjem ili banom. Jedini izuzetak ovog pravila je forum "Nedepresivne teme".
2.3 Potpisi (Signatures) ne smiju premašivati slijedece mere:
 - visina: ..... (detalji o tome kasnije)
- širina: ......
 - jedna slika po potpisu
2.4 Slike se mogu postati, ali ne smiju premašivati odredene mjere.
 Moderatori mogu ukloniti svaku sliku za koju se ustanovi da je prevelika.
2.5 Ponovno otvaranje teme koja je vec bila zatvorena nije dopušteno.
 Ukoliko želite da pišete u toj temi, zamolite moderatora koji ju je zakljucao da je ponovno otvori.
2.6 Postovi moraju imati smislenu cjelinu.
 Postovanje necega što je nevezano sa temom smatrati ce se spamom i može dovesti do upozorenja.
2.7 Nije dopušteno zahtijevati izmjene irelevantnih stavki u postu. Nakon isteka vremena za izmjenu posta, ako je potrebno unijeti znacajnu izmjenu u postojeci post, dopušteno je kontaktirati moderatora da ucini izmjenu. Znacajnost izmjene cijeni moderator.
2.8 Ukoliko osjecate da ste nepravedno upozoreni, prvo kontaktirajte moderatora koji vam je dao upozorenje. Nakon toga kontaktirajte administratora ukoliko niste zadovoljni razvojem situacije. 
Odluka administratora foruma je konacna i na nju nemate pravo žalbe jer postoji jako velika vjerovatnoca da niste u pravu.
2.9 Posthunting (postavljanje novih tema ili odgovora samo da bi se postigao veci broj postova) je razlog za Upozorenje, a u ekstremnim slucajevima i direktan ban.
 Ponovo postanje, a da nije odgovoreno na originalni post smatra se posthuntingom jer se originalni post mogao urediti.
2.10 Nije dozvoljeno postovanje za banovane korisnike. Ukoliko to budete radili, dobit cete Upozorenje. Jedine iznimke mogu biti oproštajni threadovi (uz dozvolu administratora foruma).
2.11 Nije dozvoljeno raspravljati o banovima i upozorenjima na forumu, jer to može dovesti do daljnjih upozorenja i banova. 
Sva pitanja oko enigme kazni samo putem p.p-ova odgovornom moderatoru ili njegovom nadredredenom: adminu.
2.12 Sledece teme moraju biti raspravljene sa Administratorima Foruma:
 - Zahtjevi za ukidanje bana (p.p ili mail)
 - Promjene imena Korisnika
2.13  Admini/ce, Moderatori/ce ce u najkracem mogucem roku izbrisati postove uvredljivog/nepocudnog/nedopuštenog sadržaja, no, treba imati na umu da je gotovo nemoguce pogledati svaki post što ce reci da postoji mogucnost da neki od postova takvog sadržaja ne bude izbrisan (stoga se ne ustrucavajte obavijestiti Admine/ice o postojanju istog/ih).
2.14 Postovanje uvredljivih, bestidnih, vulgarnih, klevetnickih, punih mržnje, prijetecih, seksualno orijentiranih, religijskih i politickih sadržaja, kao i bilo kojih drugih sadržaja koji krše zakon(e) nije dozvoljeno. 
Cinjenje nedozvoljenog uzrokuje trenutno i trajno iskljucivanje osobe s ovog foruma kao i obavijest provajderu osobe o ucinjenom. 
Admini/ce imaju pravo, u bilo koje doba, izbrisati/urediti/premjestiti/zatvoriti teme/postove s nedozvoljenim sadržajem.
2.15 Svi podaci, upisani prilikom Registracije, upisuju se u bazu podataka.
 Niti jedan podatak ne smije i nece biti dan na uvid niti jednoj osobi (osim Vas, Admina/ica i onih institucija koje temeljem zakona imaju pravo tražiti na uvid predmetne podatke).
 Admini/ce ne mogu i nece biti odgovorni/e ukoliko uslijed hakerskog napada dode do uvida u/otkrivanja podataka.
2.16 Administratori i moderatori foruma svoja prava koriste prema vlastitoj procjeni te svoje postupke nisu dužni pravdati niti obrazlagati.
Ukoliko bi bilo primjedbi na rad pojedinih moderatora, iste se upucuju administratorima privatnom porukom, a ne iznose se na forumu jer ce u protivnom takvi postovi biti uklonjeni ukoliko za njih ne postoji realna potreba (npr. želja clanova da se promijeni odredeni moderator ili administrator zbog opravdanih razloga kao sto je zloupotreba položaja).
2.17. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova snose iskljucivo njihovi autori, ciji je nadimak (nick) oznacen pored sadržaja teksta.
2.18 Na forumu je zabranjeno:
 - reklamiranje
- ulaženje u psihološki profil drugih korisnika
- proganjanje clanova preko foruma (stalkovanje)
- širenje vjerske, rasne i nacionalne netrpeljivosti
- netrpeljivost i nervoza prema drugim Clanovima
- bahatost i nekontrolisano ponašanje
- vredanje i prozivanje clanova
 - vulgarnosti i psovanja
 - prijetnje
- medusobni razgovori (chat varijante) izmedu dva ili više clana (na sajtu postoje privatne poruke koje za ovo služe). Izuzetak su forumi za neobavezne razgovore (nedepresivni dio DF-a - Pricaonica).
 - upotreba CAPS-LOCK (velikih slova, jer se na forumu smatraju deranjem i vikanjem)
- beskonacno ponavljanje jednog te istog stava u nekoj temi sa ciljem povecanja broja postova
- otvaranje topica sa temom najave suicida - u slucaju da se tako osjecate odmah pozovite hitnu pomoc ili idite u dežurnu bolnicu
- otvaranje tema sa religijskim ili politickim sadržajem
- otvaranje tema ili objavljivanje topica vezano za bilo kakvu vrstu zlouporabe lijekova, kao i traženje ili nudenje lijekova na prodaju ili kupnju
- traženje ili davanje savjeta, odnosno preporuka vezano o vrsti terapije koju bi netko trebao uzimati, kao i traženje ili davanje savjeta vezano uz doziranje  lijekova - za takve savjete molimo obratite se iskljucivo Vašem lijecniku
-davanje savjeta o sprovodenju autodestruktivnih i destruktivnih radnji (samopovredivanje, izgladnjivanje, nasilje prema drugim licima - clanovima D.F.a, kao i slicne radnje)
 - davanje savjeta i razmjenjivanje iskustava vezano uz pokušaje samoubojstva, kao i davanje prijedloga o potencijalnim metodama izvršavanja samoubojstva
- najava i svjesno (s izravnom ili neizravnom namjerom) planiranje nasilnih radnji prema drugim licima koja nisu clanovi ovoga Foruma, a koje radnje su kažnjive i predstavljaju kaznena djela prema važecim Krivicnim/Kaznenim zakonima
 - otvaranje tema ili objavljivanje postova vezano uz zlouporabu opojnih droga

2.19. Obratite pažnju na sledece:
- prilikom postavljanja nove teme provjerite da li slicna tema vec postoji na forumu kako ne bi došlo do dupliranja tema
- prilikom postavljanja nove teme dobro procijenite u koji forum (PDF) cete je postaviti
- ne pretjerujte sa korištenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, BB kodova
 - razne boje teksta koristite samo da biste istakli neki bitan dio posta (nikako ne pisati cijele postove raznim bojama)
 - izbjegavajte postove tipa "Da" "Slažem se" "Ne" "Nemam mišljenje"
- izbjegavajte citiranje cijelih postova. Trudite se da citirate one delove posta na koje želite da date odgovor
 - smajlije koristite uz odgovor na neki post, nemojte pretjerivati sa njima

Napomena: Ukoliko na Forumu postoji neka tema i takva identicna ili slicna tema se postavi, teme ce biti spojene, a kao autor ce biti naveden onaj koji je temu prvi i postavio.
2.20 Nije dozvoljeno postavljanje vulgarnih i uznemiravajucih avatara i fotografija.
2.21. Prije otvaranja topica- teme dobro razmislite o njenom sadržaju i da li želite da otvorite topic-temu, jer je kasnije zabranjeno tražiti da se ista zatvori ili briše sa foruma. 
Razmislite o tome jer možete povrijediti one koji su dali svoj neki savjet ili prijedlog na topicu-temi koju želite da brišete ili zatvorite.
2.22 Ukoliko ste se umorili od Foruma ili želite da odete sa njega (iz raznih razloga), potrebno je da znate da brisanje naloga i svih vaših postova nije dozvoljeno.
3. Ukoliko se clanovi ne pridržavaju Pravilnika i njihovi postovi se brišu od strane moderatora, moderatori nisu obavezni da clanove obaveste o brisanju istih. 
Moderatori su dužni da nakon brisanja tema obavijeste autore.
3.1. Najstrože je zabranjeno javno objavljivanje osobnih podataka, brojeva telefona, e-mail adresa, poveznica na profile na društvenim mrežama clanova bez njihove suglasnosti, za takve postupke se odmah izbacuje sa foruma, zatvara korisnicki nalog i poduzimaju druge potrebne mjere kod nadležnih organa radi utvrdivanja krivicne odgovornosti.
3.2. Najstrože je zabranjeno spamovanje putem privatnih poruka i mailova - za tako nešto se odmah izbacuje sa foruma i zatvara korisnicki nalog.
 Budite sigurni da ce vas primaoci takvih poruka prijaviti zbog upucivanja uvreda, spamovanja i slicnoga.
3.3. Najstrože je zabranjeno javno objavljivanje privatnih poruka i e-mailova bez suglasnosti osobe koja je sudjelovala u takvoj prepisci.
 Za takav postupak se odmah izbacuje sa Foruma i zatvara korisnicki nalog.
 Iznimke od gore navedenog su sljedece: spamovanje, vrijedanje, provociranje i prijetnje, zlouporaba ovlasti i opci interes.
3.4 Ukoliko iznosite svoje mišljenje, trudite se uvijek da ga potkrijepite nekom argumentacijom.
 Ukoliko pak prenosite tude mišljenje, navedite izvor i ukoliko je moguce link.
3.5. Samim pristupanjem na Forum i prihvatanjem pravila, Vaše pisanje na Forumu i Vaš nalog postaju trajno vlasništvo Foruma i kao takvi nisu podležni naknadnim izmjenama, osim eventualne promene nick-a (korisickog imena) i eventualnog brisanja nekog odredenog posta. Brisanje korisnickog naloga je zabranjeno i na takve molbe necemo reagirati, ali cemo Vas svakako podsjetiti da to u skladu sa Pravilnikom nije dozvoljeno zbog narušavanja izgleda i funkcionalnosti Foruma.
3.6. Na Forumu je u službenoj upotrebi srpski i hrvatski ili bosanski jezik, kao i jezici EX YU zemalja, a koji su identicni ili slicni naprijed navedenim jezicima (radi omogucavanja razumijevanja tema/postova) clanovima koji koriste srpski,hrvatski ili bosanski jezik. 
Na forumu je u službenoj upotrebi iskljucivo latinicno pismo.
3.7.Pravilnik je vidljiv i gostima koji se ne moraju registrovati da bi isti procitali, te u skladu sa time imate mogucnost da razmislite da li želite da postanete clan Foruma i prihvatite gore navedena pravila.
3.8. Svaki prekršaj pravila Foruma (Ovde postavljena opca pravila i naravno posebna pravila podforuma) može dovesti do upozorenja ili zatvaranja korisnickog racuna.

 Molimo Vas da s vremena na vrijeme pogledate ima li kakvih promjena.

 Unaprijed se zahvaljujemo na uspješnoj suradnji.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://balkan-tv.serbianforum.info
 
kulturno i uzivajte u životu
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Možte odgovarati na teme u ovom forumu
dk-m televizija :: Tema Foruma :: Pravila Foruma-
Napiši novu temu   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovaratiSkoči na: